divendres, 21 d’agost del 2009

JClic

Al larg de tot el curs, ben bé, hem treballat amb el programa JClic, el qual serveix per crear diferents tipus d'activitats educatives dirigides als infants.
Quan instalem el programa, seguirem els pasos següents:

1. Anar a l'opció "FITXERS-NOU PROJECTE", tot seguit posarem el nom que volguem al projecte i clicarem "DACORD".

2. A continuació cercarem les imatges amb les que volem treballar, i les desarem en el nostre ordinador.

3. Anar a "MEDIATECA" i clicar a l'opció "AFEGEIX UNA IMATGE O UN OBJECTE MULTIMÈDIA A LA MEDIATECA" per a buscar les imatges que prèviament havíem guardat, i agregar-les al programa.

4. Tot seguit anem a l'opció "ACTIVITATS-AFEGEIX UNA NOVA ACTIVITAT AL PROJECTE", des d'aquí podem triar el tipus d'activitat que ens interessa crear... (podem fer un trenca-closques, un memory,etc).

5. A continuació es tracta de dissenyar l'activitat. Si anem a "FINESTRA" triarem el fons on es farà el joc. Si anem a "PLAFÓ" crearem el disseny de la mateixa activitat. (Com per exemple, en el cas d'un trenca-closques, triariem el nombre de peces que el formen, la forma d'aquestes, la seva mida...).

6. Si anem a "MISSATGES" podem afegir una frase per quan l'infant comenci el joc, una altre per quan l'acabi, i si volem també una altre si comet algun error durant l'activitat.

Aquest programa té més opcions, però les esmentades anteriorment són les més bàsiques per crear un projecte.
Finalment per guardar les activitats, anirem a "FITXERS-DESA".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada